Pogledajte kako izgleda prijetnja koja je ostavljena na službenom ulazu Sanje Vlaisavljević

3
Radiosarajevo.ba
Pogledajte kako izgleda prijetnja koja je ostavljena na službenom ulazu Sanje Vlaisavljević

Ministar kulture i sporta u Kantonu Sarajevo, Kenan Magoda, najoštrije je osudio prijetnje smrću upućene uposlenicima Federalnog ministarstva kulture i sporta, na čijem je čelu ministrica Sanja Vlaisavljević.

U svojoj izjavi, Magoda je istaknuo da je ovaj napad na državne službenike, koji predano rade na unapređenju kulturnog i sportskog sektora, neprihvatljiv akt nasilja i ozbiljno ugrožava sigurnost svih koji služe javnom interesu.

"Najoštrije osuđujem sramotne i zastrašujuće prijetnje smrću upućene uposlenicima Federalnog ministarstva kulture i sporta na čijem je čelu ministrica Sanja Vlaisavljević. Ovaj napad na državne službenike, koji neumorno rade na unapređenju kulturnog i sportskog sektora, predstavlja neprihvatljiv akt nasilja i ugrožavanje sigurnosti svih koji predano služe javnom interesu.

Objavljeni rezultati važne ankete mjesec dana prije izbora: Evo kako stoje Trump i Harris

Izražavam punu podršku i čvrsto stojim uz vas ministrice Vlaisavljević i sve uposlenike ministarstva kulture i sporta FBiH. Prijetnje pojedincima nikada neće biti razlog da se povučemo. Nastavit ćemo raditi predano za dobrobit svih građana.

Pozivamo nadležne organe da hitno reaguju i pruže adekvatnu zaštitu ministrici Vlaisavljević i njenim kolegama, te da odgovorni za ove gnusne prijetnje budu identificirani i procesuirani u skladu sa zakonom", napisao je Kenan Magoda na svom Facebook profilu.

Ministar Kenan Magoda je objavio na svom Facebook profilu tablu na kojoj je napisana prijetnja. 

Foto: Facebook: Prijetnja koja je ostavljena ministrici Sanji Vlaisavljević

Podsjetimo, na tabli pored službenog ulaza Federalnog ministarstva kulture u utorak, 8. oktobra, u jutarnjim satima je osvanuo natpis prijetećeg sadržaja koji su, po dolasku na posao, uočili djelatnici Ministarstva.

Uvidom u kamere Federalnog ministarstva kulture i sporta, primijećeno je da je nepoznata muška osoba, oko 1 sat i 50 minuta iza ponoći, 8. oktobra, prišla službenom ulazu Federalnog ministarstva kulture i sporta te ispisala zastrašujuće prijetnje na ploči kojom su obilježena parking mjesta Ministarstva na službenom ulazu na koji ulazi ministrica Sanja Vlaisavljević, te se potom udaljila s mjesta događaja. O svemu je obaviještena Policijska uprava Centar čiji službenici su izašli na mjesto događaja i izvršili uviđaj.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak