Podnesena krivična prijava protiv ministra Nenada Nešića

14
Radiosarajevo.ba

Bivši sarajevski policajac Benjamin Sijerčić podnio je krivičnu prijavu protiv ministra sigurnosti Nenada Nešića, potvrđeno je za Radiosarajevo.ba.

Krivična prijava je u posjedu portala Radiosarajevo.ba. 

Benjamin Sijerčić je podnio krivičnu prijavu protiv Nenada Nešića u kojoj, između ostalog, piše da je "izazvao nacionalnu mržnju i netrpeljivost među građanima u BiH, te da je poremetio javni red i mir na uvredljiv način".

Grad u BiH koji osvaja turiste: Više od milion posjetitelja, turizam u Mostaru bilježi izniman rast

U prijavi također piše da "Nešić izazva nacionalnu mržnju navodeći da se ne osjeća sigurno u Sarajevu, ta da njegovu pratnju i njega lično napadaju ekstremi".

Cijeli tekst krivične prijave pročitajte na fotografiji ispod:

Foto: Ustupljena fotografija: Krivična prijava protiv Nenada Nešića

Podsjetimo, u srijedu, 2. oktobra, dogodio se incident u Sarajevskom naselju Otoka, u kojem su glavni akteri bili Nenad Nešić i njegova pratnja – obezbjeđenje, kao i bivši policajac Benjamin Sijerčić.

Ranije se policajac Sijerčić oglasio za naš portal, kada nam je ispričao sve detalje navedenog sukoba.

"Ja sam se kretao u automobilu sa dvoje maloljetne djece prema KUM-u, trebam srce da operišem, te da preuzmem nalaze od kardiologa (...)

Iza mene je bilo vozilo sa dva blinkera koja su blicala konstantno, ja se nisam mogao skloniti iz sigurnosnih razloga, primarno zbog svoje djece, a onda i drugih učesnika i učesnica u saobraćaju (...)

Oglasio se policajac nakon incidenta na Otoci: "Nešićeva pratnja je izvukla pištolje, tukli su me"

Otvorili su prozor, te počeli da mi psuju 'balijsku majku' i pogrdne riječi koje su moja djeca slušala i počela da vrište. Izašli su iz vozila, krenuli prema mom vozilu bez ikakvih sigurnosnih obilježja, sa oružjem i palicom (...)", rekao je Benjamin Sijerčić za portal Radiosarajevo.ba.

Njegovu cijelu priču možete pročitati na linku OVDJE

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (14)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak