Počinje suđenje četnicima koji su u Višegradu pjevali "Bit će opet pakao..."

11
BIRN - Detektor.ba
Počinje suđenje četnicima koji su u Višegradu pjevali "Bit će opet pakao..."

Trojica pripadnika Ravnogorskog pokreta optužena za izazivanje nacionalne, rasne i vjerske mržnje, razdora i netrpeljivosti na području Višegrada i okoline u martu 2019. godine, izjasnit će o krivnji 22. februara, potvrđeno je iz Državnog suda za Balkansku istraživačku mrežu Bosne i Hercegovine (BIRN BiH).

Ročište povodom izjašnjenja o krivici optuženih Dušana Sladojevića, Slavka Aleksića i Riste Lečića, zbog krivičnog djela “izazivanje nacionalne, rasne i vjerske mržnje, razdora i netrpeljivosti” zakazano je za 22. februar, navedeno je iz Suda BiH.

Optužnica protiv Sladojevića zvanog “Krvce” i “Čiča”, Aleksića zvanog “Vojvoda” i Lečića potvrđena je u januaru ove godine, a Tužilaštvo BiH ih tereti da su 10. marta 2019. sudjelovali na okupljanju u organizaciji Ravnogorskog pokreta otadžbine Srpske Višegrad, na Trgu palih boraca u Višegradu, te kasnije na lokalitetu Dobrunske rijeke, poznatom kao Draževina.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (11)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak