Počeli radovi na pruzi Ilidža-Hrasnica, obratio se Šteta: "Ovo je historijski dan, ponosan sam!"

13
L. M.

U Sarajevu danas, 4. oktobra počinje izgradnja tramvajske pruge od Ilidže do Hrasnice i trajat će 18 mjeseci. Tim povodom su se na press konferenciji oglasili predstavnik izvođača radova Volkan Okur Yilmaz i ministar saobraćaja Kantona Sarajevo Adnan Šteta.

Volkan Okur Yilmaz, predstavnik izvođača radova konzorcija turskih kompanija Yapi Merkezi Insaat ve Sanayi A.S. i Yapiray Demiryolu Insaat Sistemleria Sanayi ve Ticaret A.S., predstavio je osnovne karakteristike projekta.

"Projekat je 13 kilometara od Ilidže do Hrasnice i sadržit će dvije okretaljke i 20 stanica. Projekat izgradnje tramvajske pruge će doprinijeti narodu", kazao je Yilmaz.

Kino Meeting Point: Publika uživala u filmu 'Dobro sam', prisustvovao i ambasador Marco Di Ruzza

Ministar saobraćaja Kantona Sarajevo Adnan Šteta kazao je da je ovo historijski dan.

"Prvi put nakon 1960. godine da se proširuje pruga. Mi smo danas tu da implementiramo i krećemo u historijski projekat. Ponosan sam i zahvalan svim građanima KS jer oni grade sebi prugu, proširuju sebi prugu", kazao je Šteta.

Rok za izgradnju pruge je 18 mjeseci.

"U toku je nabavka i proizvodnja novih tramvaja koje nabavljamo nakon više od 40 godina", naveo je Šteta.

Kazao je da će se radovi na popravkama glavne gradske saobraćajnice raditi u toku noći ili će biti prolongirani zbog gužvi u saobraćaju.

Prema njegovim riječima, prvi novi tramvaj dolazi u decembru, a 14 do maja iduće godine. Vrijednost tog projekta je 25 miliona eura bez PDV-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (13)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak