Plenković pozvao institucije BiH da najoštrije kazne počinitelje zločina nad hrvatskim povratnikom

4
Radiosarajevo.ba
Plenković pozvao institucije BiH da najoštrije kazne počinitelje zločina nad hrvatskim povratnikom

Hrvatski premijer Andrej Plenković izrazio je saučešće porodici hrvatskog povratnika Marka Mišića koji je preminuo od posljedica brutalnog premlaćivanja u mjestu Brezica kraj Dervente.

Andrej Plenković je istaknuo da je Ministarstvo vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske snažno osudilo ovaj nasilni čin koji je rezultirao smrtnim ishodom hrvatskog povratnika, saopćeno je na internetskim stranicama hrvatske vlade.

Pozivamo nadležne institucije u Bosni i Hercegovini da najoštrije kazne počinitelje ovog zločina”, kazao je hrvatski premijer.

Lidlov centar od 200 miliona KM u BiH počeo dobijati obrise

Preminuo hrvatski povratnik: Prije mjesec pretučen na svom imanju u RS

Podsjetimo, u bolnici u Slavonskom Brodu tokom sedmice preminuo je hrvatski povratnik Marko Mišić kojeg su dvojica nasilnika prije mjesec dana napala i pretukla na porodičnom imanju nedaleko Dervente na području bosanskohercegovačkog entiteta RS.

Mišića (68) su teško pretukle dvije osobe, od kojih je jedan bio maloljetnik, u mjestu Brezici 12. oktobra nakon što je pokušao spriječiti krađu drva. Policija ih je uhapsila nedugo nakon napada.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak