Pitali smo: Šta je uzrok promjene boje rijeke Ukrine

J. Ć.
Pitali smo: Šta je uzrok promjene boje rijeke Ukrine

Posljednjih dana, cijelim tokom rijeka Ukrina je bila žute boje, što je najviše zabrinulo građane i ljubitelje prirode iz Dervente. Na sreću, kako saznajemo, nije dovelo do pomora ribe.

"Prema našim saznanjima, uzrok zamućenju je termoelektrana Stanari. Iako smo tu informaciju našli na internetu u jednom komentaru, smatramo da ga je pisala relevantna osoba zbog podataka u njemu", rekli su za portal Radiosarajevo.ba iz Udruženja Bistro BiH u Sarajevu.

Da su tragovi žute boje vidljivi u Ukrini kod Dervente, ali mnogo manje nego prije dva dana kada je sve djelovalo alarmantno, potvrdio je za portal Radiosarajevo.ba i Petar Janković, predsjednik Upravnog odbora Sportsko ribolovnog društva "Ukrinski cvijet" iz Prnjavora. 

Janković je također mišljenja da je ovu boju Ukrini daju otpadne vode i separacija TE Stanari.

Pokušali smo kontaktirati i predsjednika Upravnog odbora SRD Škobalj Stanari Obrena Prodanovića, međutim odgovor na pitanje da li je poznat uzrok zamućenja Ukrine nismo dobili.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak