Peter Maass: Nominacija filma „Quo vadis, Aida“ za Oscara predstavlja čin pravde

1
Radiosarajevo.ba
Peter Maass: Nominacija filma „Quo vadis, Aida“ za Oscara predstavlja čin pravde

Ugledni američki novinar Peter Maass poručio je kako nominacija za nagradu Američke akademije za filmsku umjetnost Oscar bh. filma „Quo vadis, Aida“, koji govori o genocidu u Srebrenici, predstavlja čin pravde nakon sramotne dodjele "Nobelove nagrade" austrijskom piscu i negatoru genocida u Srebrenici Peteru Handkeu.

Maass je na svom Twitter profilu iz malo drugačijeg ugla prokomentarisao uspjeh filma Jasmile Žbanić, koji je jučer zvanično nominovan za prestižnu nagradu Oscar u kategoriji za najbolji strani film, piše Anadolija.

"2019. godine dodijeljena je sramotna 'Nobelova nagrada' austrijskom piscu koji je umanjio i negirao genocid u Bosni. Danas je film "Quo Vadis, Aida", koji govori cjelovitu i tragičnu priču o onome što se dogodilo u Srebrenici, nominiran za Oscara. #Pravda", napisao je Maass na svom Twitter profilu.

Austrijskom piscu Peteru Handkeu je u novembru 2019. godine dodijeljena "Nobelova nagrada za književnost", što je naišlo na vrlo oštre kritike svjetske javnosti zbog činjenice da je Handke negator genocida u Srebrenici.

Loading...

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak