Ovo su imena uhapšenih u jutarnjoj policijskoj akciji u Sarajevu

5
Radiosarajevo.ba
Ovo su imena uhapšenih u jutarnjoj policijskoj akciji u Sarajevu

Pripadnici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo po nalogu postupajuće tužiteljice Tužilaštva KS od ponedjeljka ujutro, 14. oktobra, provode akciju u vezi s krivičnim djelima u Kantonalnom komunalnom preduzeću Rad, potvrdili su iz Tužilaštva Kantona Sarajevo.

S tim u vezi privedeno je sedam osoba iz bivše i sadašnje upravljačke strukture u KJKP Rad. 

Prema nezvaničnim informacijama, do sada su privedeni bivša direktorica KJKP Rad Vera Arnautović, kadar Naše stranke, sadašnji direktor Nijaz Salamović (Narod i pravda), te Lejla Dragnić (Naša stranka), kao i Reuf Sulejmanović (Naša stranka).

Poznato ko će od penzionera primiti jednokratnu pomoć: Evo i kada

Imena još troje privedenih za sada nisu poznata, ali je ranije u javnost dospjela informacija da se radi o članovima bivšeg ili sadašnjeg Nadzornog odbora KJKP Rad.

Reuf Sulejmanović je trenutno i izvršni direktor na poslovima razvoja i investicija u Željeznicama Federacije Bosne i Hercegovine, za čije imenovanje je Vlada FBiH dala prethodnu saglasnost. 

Kako saznaje portal Radiosarajevo.ba, ono za šta se sumnjiče privedeni prvenstveno se odnosi na nezakonito imenovanje Nijaza Salamovića za v. d. direktora KJKP Rad.

Jutarnja akcija u Sarajevu: Privedeno sedam osoba iz KJKP Rad

Ranije su u istom predmetu, tačnije, u augustu ove godine izvršeni pretresi u ovom preduzeću prilikom kojih je izuzeta dokumentacija i dokazi o počinjenim koruptivnim krivičnim djelima.

Više informacija bit će poznato u toku dana.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak