Ovo je ubica iz BiH koji je ubio bebu i napao bivšu suprugu: ‘Da sam ga barem vidio na vrijeme'

1
Radiosarajevo.ba

U zagrebačkom naselju Kozari putevi sinoć je došlo do stravičnog nasilja u kojem je smrtno stradala jednoipolgodišnja djevojčica, dok je njezina majka teško ozlijeđena.

Kako neslužbeno saznaje Jutarnji, Goran Knežević (41) je došao u njihovu kući, sjekirom navalio na bivšu partnericu i bebu, a onda se dao u bijeg i pritom - poginuo.

Radi se o muškarcu koji je otprije poznat policiji te je dosta vremena proveo po zatvorima.

Leeds uništio Norwicha i zakazao kartu za Wembley

Detalji horora u kojoj je ubijena beba u Zagrebu, majci se bore za život: Ubica je državljanin BiH

Uglavnom se radilo o nasilju. Neko vrijeme radio je kao zaštitar u jednom poznatom noćnom klubu u Dugom Selu, a navodno se bavio i švercom rabljenih automobila. Živio je samo nekoliko kuća dalje od mjesta stravičnog zločina.

"Da sam ga barem vidio na vrijeme, ispucao bih cijeli šaržer u njega da ga spriječim da ubije dijete, bez obzira na posljedice", rekao nam je jedan od stanovnika naselja, piše Jutarnji list.

Susjedi su u šoku i nezadovoljni dolaskom medijskih kuća.

Ono što je zanimljivo jest način na koji je okončao.

Napadač je, naime, zaobilaznicom krenuo prema Kosnici, gdje je izašao iz automobila te nastavio trčati. Tada je na njega naletio kamion i pogazio ga.

Prije nego je skončao pod kamionom, 41-godišnjak je skrivio u svom sumanutom bijegu dvije prometne nesreće s materijalnom štetom. Nakon drugog sudara je, doznajemo, sletio s ceste da bi prilikom povratka na A3, završio pod kamionom.

Užas u Zagrebu: Muškarac napao ženu i dijete sjekirom. Preminula jednoipogodišnja djevojčica

Mrtvo tijelo sa zaobilaznice u zoni Kosnice, prevezeno je na Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku na Šalati kako bi se obdukcijom utvrdilo je li u inkriminirano vrijeme 41-godišnji muškarac u sebi imao nedozvoljenih supstanci.

Također, saznajemo i da je počiniteljeva bivša partnerica i dalje u teškom stanju u KB Dubrava.

U toku je policijski uviđaj kako bi se utvrdile sve okolnosti ovog svirepog čina, a više informacija u rekonstruiranju horora dati će nesretna 41-godišnjakinja nakon što joj to dopusti zdravstveno stanje.

Goran Knežević je državljanin BiH, čija je porodica došla u Hrvatsku Dubicu iz Žepča, gdje su dugo živjeli.

Otac mu je bio predsjednik općinske podružnice HSP-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak