Otvoren Dom zdravlja "Srbija" u BiH: Dodik ponosan, Vučić 'emotivan'

24
Radiosarajevo.ba

U Stanarima je svečano otvoren novoizgrađeni Doma zdravlja "Srbija". Svečanom otvaranju prisustvovali su članica Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željka Cvijanović i predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić. 

Otvaranju Doma zdravlja prisustvovali su i predstavnici nižih nivoa vlasti predsjednik bh. entiteta RS Milorad Dodik, predsjednik Vlade RS Radovan Višković, predsjednik Narodne skupštine RS Nenad Stevandić, kao i ruski ambasador u BiH Igor Kalabuhov

Zvaničnici su obišli unutrašnjost Doma zdravlja u Stanarima, a od otvaranja važne institucije ponovo je napravljena predstava za javnost. 

Nakon teške nesreće u BiH u kojoj su poginule četiri osobe: Poznat identitet stradalih

Dodik je prilikom obraćanja javnosti kazao da je ovo "historijski dan za Stanare, jer je došao predsjednik Srbije Aleksandar Vučić".

"Realizovali smo mnoge zajedničke projekte. Vučić je na specifičan način objedinio srpski narod. Srbija je sama, bez pritiska, preuzela obavezu da brani srpski narod. To i nama daje snagu", rekao je Dodik.

Zahvalio je Srbiji što je podržala i finansirala izgradnju novog Doma zdravlja, a u tu čast ne Srbiji, nego Aleksandru Vučiću otktivena je ploča za izrazima zahvalnosti.

Aleksandar Vučić je kazao da će Srbija nastaviti da ulaže u bh. entitet RS te će nastaviti da realizuju projekte i u drugim lokalnim zajednicama. Obraćanje nije prošlo bez emocija jer predsjednik susjedne zemlje nije zaboravio kazao kako voli i Srbiju i entitet u Bosni i Hercegovini. 

"Moram odati priznanje predsjedniku Dodiku i toga se svi držimo. Dogovorili smo da RS neće ići nikada protiv Srbije, tako isto Srbija neće nikada protiv RS-a", naveo je Vučić.

Načelnik Stanara Radojica Ćelić rekao je da je danas veliki dan za ovu općinu.

"Ovo je prvi javni objekat koji je izgrađen otkako smo postali općina", kazao je te naglasio da je Dom zdravlja kruna rada lokalne vlasti.

Vlada Srbije obezbijedila je sredstva za finansiranje ovog zdravstvenog objekta, površine oko 1.700 metara. Sa 59 zaposlenih Dom zdravlja u Stanarima pruža zdravstvene usluge za oko 5.400 pacijenata i smješten je u centru opštine neposredno uz regionalni put Doboj-Prnjavor. Kamen temeljac položen je 2022. godine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (24)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak