Dok im je bolesni sin danima lutao po Trebinju, roditelji produžili za Tivat

Radiosarajevo.ba
Dok im je bolesni sin danima lutao po Trebinju, roditelji produžili za Tivat

Trebinjska policija proteklog vikenda pronašla je 30-godišnjeg ruskog državljanina kod kojeg je primijećena nesposobnost komunikacije i nesnalaženja, zbog čega je smješten u Opću bolnicu u Trebinju, a pretpostavlja se da su ga u takvom stanju bez ičije kontrole ostavili njegovi roditelji.

Građani Trebinja u subotu su prijavili policiji da se u jednom trebinjskom naselju nalazi nepoznata osoba koja ulazi i izlazi iz zgrada, a prilikom njegove identifikacije otkriveno je da se radi o državljaninu Rusije, da ima zdravstvenih problema i da nije sposoban komunicirati. Zbog sumnji da boluje od autizma smješten je u bolnicu, pišu Novosti.rs.

Kako ovaj medij saznaje, državljanin Rusije kod sebe je imao ruksak, pasoš i nešto novca, a naknadno je utvrđeno da je u BiH ušao 26. juna s ocem i majkom, koji su ga, kako se pretpostavlja, ostavili u Trebinju.

Njih troje su iz pravca Crne Gore zajedno ušli u BiH u večernjim satima, a svega 40 minuta kasnije na graničnom prijelazu Zupci, na putu Trebinje - Herceg-Novi, evidentirano je da su BiH napustili samo otac i majka.

Mladić nije bio u stanju objasniti odakle je došao, gdje živi, gdje je smješten u Crnoj Gori, pa je u potragu za roditeljima, osim PU Uprave Trebinje i Službe za poslove sa strancima BiH, uključena i crnogorska policija.

Crnogorski policajci locirali su roditelje u ponedjeljak, 2. jula, u Tivtu, odakle se otac samo javio da će u toku dana doći po mladića i nije objašnjavao zbog čega i kako mu se sin našao sam u takvom zdravstvenom stanju u Trebinju.

Mladić je praktično četiri dana sam lutao jednim od trebinjskih naselja sve dok ga nisu primijetili građani, prijavili policiji, nakog čega je smješten u bolnicu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak