Osmanović: 'Ostavimo razlike po strani, država nam uvijek mora biti na prvom mjestu'

10
Radiosarajevo.ba

Ministar za boračka pitanja KS Omer Osmanović izjavio je u srijedu, 5. juna u Sarajevu uoči svečane akademije manifestacije "Odbrana BiH-Igman 2024.- Od Dana nezavisnosti do Dana državnosti" da država Bosna i Hercegovina uvijek treba da nam bude u fokusu.

Istakao je da moramo ostaviti po strani sve naše razlike, ako ih ima, jer država treba da nam je prvom mjestu.

Osmanović je poručio da bi želio da djeca naših heroja ubuduće budu ministri i predsjednici jer je to generacija koja treba da izgradi Bosnu i Hercegovinu.

Tragedija u Olimpijskom selu: Trener preminuo od srčanog udara

Naglasio je da je veoma ponosan što je danas kao ministar i kao branitelj Sarajeva i Bosne i Hercegovine u defileu prošao gradom sa svojim saborcima i našom djecom koja treba da preuzmu palicu odbrane države.

Pomoćnik direktora Memorijalnog centra Sarajevo Mirsad Delalić reako je da već tradicionalno 23 godine oragnizuju tu manifestaciju kako bi održali kulturu sjećanja i da su je ove godine dodatno omasovili.

Prije početka svečane akademije u memorijalnom centru cvijeće su položili član Predsjedništva BiH Željko Komić, delegacije Vlade Kantona Sarajevo, udruženja demobilisanih boraca i drugi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (10)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak