Oklopna vozila i topništvo: U Bihaću raspoređen Bugarski vod EUFOR-a

2
Radiosarajevo.ba

Bugarski vod je raspoređen u Bihaću gdje osigurava lokaciju za skladištenje oružja (sa oklopnim vozilima i topništvom) u blizini kasarne Oružanih snaga BiH 'Adil Bešić'.

Zapovjednik bugarske vojske rasporedio je pripadnike svoje jedinice i uz pomoć oficira OS BiH izvršio pregled naoružanja i opreme u skladištu.

Vježba EUFOR Quick Response 2023 prešla je u fazu raspoređivanja trupa.

Crvena zvezda osvojila ABA ligu, Partizan "pometen" u finalu

Jedinica za komunikacijsko-informacioni sisteme raspoređena je na planinu Trebević i uspostavila VHF antenu kako bi osigurala pokrivenost sektora vježbe.

EUFOR je uvježbavao brzo raspoređivanje rezervnih snaga i njihovu integraciju u operacije Multinacionalnog bataljona raspoređujući tri manevarska elementa u njihove zone odgovornosti, mađarski vod u Tuzlu, bugarski u Bihać i turski u Čapljinu.

Rumunski vod, kao element za brzu intervenciju (QRF) za podršku manevarskim elementima raspoređenih širom BiH. Njihov primarni zadatak je bio da brzo reaguju na svaki ozbiljan incident i podrže druge jedinice u ispunjavanju misije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak