Oglasio se Ćamil Duraković i otkrio imena napadača na povratnika kod Zvornika

20
Radiosarajevo.ba
Oglasio se Ćamil Duraković i otkrio imena napadača na povratnika kod Zvornika

U večernjim satima, u nedjelju, 3. septembra napadnut je mještanin sela Gornja Kamenica Senad Sejfić, a povodom novog napada na povratnike oglasio se potpredsjednik bh. entiteta RS Ćamil Duraković.

Njegovu reakciju prenosimo u cijelosti:

"U entitetu RS ponovo je napadnut povratnik Bošnjak.  

Otkriveno ko su članovi žirija koji su razbjesnili Mariju Šerifović: Srbiji dali samo tri boda

Jučer jes ispred džamije u Gornjoj Kamenici kod Zvornika napadnut i teško pretučen Senad Sejfić. Dok se vozilom kretao pored džamije, Senada su prvo opkolili, a potom pretukli Bane Jovanović i Bojan Bogićević, Srbi iz susjednog sela Donja Kamenica.

Razgovarao sam sa Senadom. Trenutno je u Tuzli, gdje mu ljekari utvrđuju stepen povreda.

Zvornička policija je uhapsila počinioce i očekujem da će biti adekvatno i pravedno kažnjeni. Isto tako, tražim konkretnije i strožije mjere bezbjednosti građana ovog entiteta.

Ponovo napad na povratnike u RS: Mještanin sela kod Zvornika pretučen u blizini džamije

Sve što se dešavalo u proteklom periodu - destabilizacija mira u BiH i regionu, manipulacija javnosti, slaba reakcija Međunarodne zajednice, neozbiljna, zlonamjerna i neodgovorna politika – rezultira učestalijim ovakvim i sličnim slučajevima.

Pozivam sve policijske, pravosudne i sigurnosne strukture, političare na svim nivoima i funkcijama i sve ostale nadležne da Bosnu i Hercegovinu napravimo ljepšim i sigurnijim mjestom življenja, jer njeni građani zaslužuju državu koja će ih štiti u svakom trenutku, kako god da se zovu", poručio je Duraković.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (20)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak