Oglasio se Dodik nakon posjete direktora CIA-e: "Nismo imali secesionističke namjere"

9
Radiosarajevo.ba
Oglasio se Dodik nakon posjete direktora CIA-e: "Nismo imali secesionističke namjere"

Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske, oglasio se na X platformi (Twitter) nakon posjete Williama Burnsa, direktora CIA-e Bosni i Hercegovini. 

U saopćenju, Milorad Dodik je rekao da je "borba protiv terorizma obaveza cjelokupnog slobodnog svijeta i u tom kontekstu je značajna posjeta direktora CIA-e, gospodina Williama Burnsa Bosni i Hercegovini".

Naveo je također da "pozdravlja svaku saradnju u toj oblasti".

Važna informacija za građane: Sutra od 15 sati izmjena saobraćaja u centru Sarajeva

Osvrnuo se i na aktualna pitanja oko secesionizma Republike Srpske od Federacije Bosne i Hercegovine, te iznenadio izjavom da "Republika Srpska nikada nije sporila suverenitet i teritorijalni integritet Bosne i Hercegovine shodno dejtonskom sporazumu". Izjavio je i da "secesija" nikada nije bila politika zvaničnih vlasti Republike Srpske. 

Dodao je još da "Republika Srpska ima pravo na političku borbu za svoj status, shodno slovu Dejtonskog sporazuma."

Milorad Dodik je rekao još i da je "Bosna i Hercegovina zajednica dva ravnopravna entiteta i tri konstitutivna naroda, stoga ohrabruje stav gospodina Burnsa da odgovornost za funkcionisanje zemlje leži na svim entitetskim zajednicama".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (9)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak