Elmedin Konaković nakon sastanka sa direktorom CIA-e: 'Ovo je jasna poruka svima'

12
FENA
Elmedin Konaković nakon sastanka sa direktorom CIA-e: 'Ovo je jasna poruka svima'
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / Elmedin Konaković

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedin Konaković razgovarao je danas u Sarajevu s direktorom američke Centralne obavještajne agencije (CIA) Williamom Josephom Burnsom koji je doputovao u službenu posjetu BiH.

"To je veoma važna posjeta koja potvrđuje da Sjedinjene Američke Države i dalje drže Bosnu i Hercegovinu visoko u fokusu, u vrhu prioriteta, što s obzirom na sva dešavanja u svijetu, nama u Bosni i Hercegovini zaista mnogo znači. Došao je jedan od najvažnijih ljudi američke administracije, čovjek s bogatim iskustvom i odličnim poznavanjem regona jer je imao nekoliko uloga u karijeri vezanih za zapadni Balkan i Bosnu i Hercegovinu", izjavio je za Fenu Konaković.

Teme susreta su po njegovim riječima bile okvirne, one najvažnije, neki uglovi viđenja procesa u zemlji, značaj i evropskih i NATO integracija.

Ervin Zukanović se vratio u bh. fudbal: Sarađivat će s još jednim bivšim Zmajem

Ervin Zukanović se vratio u bh. fudbal: Sarađivat će s još jednim bivšim Zmajem

Ono što je najbitnije, naglašava Konaković, ova posjeta je potvrda predanog prijateljstva i posvećenosti Sjedinjenih Američkih Država procesima u Bosni i Hercegovini, jasna poruka svima da su oni apsolutno tu u smislu i zaštite i podrške teritorijalnom integritetu, suverenitetu i prosperitetu Bosne i Hercegovine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (12)

/ Povezano

/ Najnovije