Oglasilo se Ministarstvo odbrane BiH nakon što je oklopno vozilo Oružanih snaga ispalo na cestu

7
Radiosarajevo.ba
Oglasilo se Ministarstvo odbrane BiH nakon što je oklopno vozilo Oružanih snaga ispalo na cestu

Tokom prevoza mašine za mašinsko deminiranje MH 05-2 na relaciji Rajlovac – deminersko radilište Kazim Tuk kod Kalesije, dana 14. oktobra 2024. godine, došlo je do iznenadnog pucanja lanaca-španera koji osiguravaju mašinu na vučnom vozilu.

"Mašina je kratkotrajno skliznula na kolovoz, ali je situacija brzo i efikasno riješena bez ozbiljnih posljedica.

Važno je naglasiti da u ovom incidentu nije bilo povrijeđenih osoba niti oštećenja na mašini za deminiranje i vučnom vozilu.

Lijep gest Mađara: Podigli parolu posvećenu žrtvama poplava u BiH

Zahvaljujući brzom djelovanju pripadnika Oružanih snaga Bosne i Hercegovine, mašina je samohodno ponovo natovarena na vučni voz.

Obzirom da nije bilo materijalne štete ili povreda, ovaj događaj se ne smatra vanrednim događajem.

Naša oprema i timovi su u potpunosti spremni za daljnje zadatke, a ovaj događaj neće uticati na planirane aktivnosti deminiranja, a javnost će i dalje biti redovno informisana o napretku operacija, saopštili su iz Ministarstva odbrane BiH.

Podsjetimo, u ponedjeljak, 14. oktobra, saobraćaj na magistralnom putu M18 se odvijao usporeno zbog nesreće u kada je oklopno vozilo Oružanih snaga BiH palo sa kamiona – labudice i tako popriječilo magistralni put.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (7)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak