Oglasili se na Facebooku: Evo kako je protekla noć u Buturović Polju

1
Radiosarajevo.ba
Oglasili se na Facebooku: Evo kako je protekla noć u Buturović Polju

Na Facebook stranici Buturović-Polje objavljena je informacija da je na području Buturović Polja noć sa utorka na srijedu, 9. oktobra 2024. godine prošla mirno bez većih problema. 

Objavu prenosimo u cijelosti: 

"04:16 sati: Za sada mirna noć u Buturović Polju! #neretvica
Provedena je djelomična evakuacija stanovništva iz ugroženih područja, s obzirom na to da je više stotina građana odlučilo ostati u svojim domovima.

Poznati fotoreporter u akciji: Pogledajte šta je ostalo od puta Jablanica - Blidnje

Pada lagana kiša i za sada nema nikakvih problema. Pratimo razvoj situacije. #buturovicpolje"

Nakon što je, u večernjim satima 8. oktobra, primljena Naredba Federalne uprave za civilnu zaštitu za hitnu evakuaciju i zbrinjavanje stanovništva iz ugroženih područja Jablanice i Konjica, zasjedao je Štab civilne zaštite Hercegovačko-neretvanskog kantona i postupio po naredbi proslijedivši je štabovima civilne zaštite Jablanice i Konjica. 

Evakuacija stanovništva iz ugroženih područja Jablanice i Konjica pokrenuta je odmah, a provode ga pripadnici civilne zaštite i druge hitne službe, uz podršku spasilačkih ekipa koje su na terenu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak