Oglasila se Vlada HNK: Ovo je broj svih žrtava poplava u Jablanici i Konjicu

0
Radiosarajevo.ba
Oglasila se Vlada HNK: Ovo je broj svih žrtava poplava u Jablanici i Konjicu

Nakon današnjeg pronalaska tijela još jedne žrtve prošlosedmičnih poplava i klizišta koje su pogodile sjeverna područja Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK), ukupno su 23 smrtno stradala stanovnika Konjica i Jablanice.

Od toga je je četvero poginulih s prostora Konjica, 19 iz Jablanice. Na terenu je aktivna potraga za još jednim nestalim licem iz Konjica. Saopćeno je ovo danas, 14. oktobra, iz Vlade HNK.

Podsjetimo, za 19 žrtava poplava u Jablanici sutra, 15. oktobra, bit će održana kolektivna dženaza. Za potrebe dolaska na kolektivnu dženazu žrtvama poplava koje su u noći 3. na 4. oktobar pogodile općinu Jablanica, sutra, u utorak 15. oktobra, saobraćaj će na magistralnom putu M-17 Mostar-Jablanica biti pušten u vremenskom periodu od 13 do 17 sati, s naglaskom na propuštanje isključivo vozila za potrebe dolaska na kolektivnu dženazu.

Mirela Bećirović i supruge ambasadora pripremile pakete pomoći za ugrožene porodice u poplavama

"Molimo sve građane da dolaze organizovano, te da svoje vozila ostavljaju na području grada na mjestima označenim za parkiranje, kako ne bi dolazilo do saobraćajnog kolapsa. Poštujte privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju, kao i upute policijskih službenika i redara", saopćeno je iz BIHAMK-a.

Inače, na magistralnom putu Jablanica-Mostar, od 7 do 19 sati saobraćaj je obustavljen, dok je na istoj dionici od 19 do 7 sati promet omogućen za sve kategorije vozila.

Podsjetimo, Općinski štab civilne zaštite općine Jablanica na današnjoj sjednici donio je Odluku kojom se 15. oktobra 2024. godine proglašava Danom žalosti na području općine Jablanica zbog žrtava poplava i klizišta, kojima će se u utorak, 15. oktobra, klanjati kolektivna dženaza na haremu Jasen. Također, za prijevoz zainteresovanih na klanjanje kolektivne dženaze, Željeznice Federacije BiH organizuju poseban besplatan prijevoz vozom na dan 15. oktobar 2024. godine. Polazak voza je iz stanice Sarajevu u 11:00 sati sa zaustavljanjem (Alipašin Most 11:06, Ilidža 11:12, Blažuj 11:21, Binježevo 11:26, Hadžići 11:31, Pazarić 11:38, Konjic 12:33). 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak