Održan sastanak u KPZ Zenica, prisustvovao i Rusmir Isak: Donesena tri zaključka

3
Radiosarajevo.ba
Održan sastanak u KPZ Zenica, prisustvovao i Rusmir Isak: Donesena tri zaključka

U Kazneno-popravnom zavodu Zenica održan je sastanak sa direktorom KPZ Zenica Rusmirom Isakom i njegovim zamjenikom i pomoćnikom direktora.

Ispred sindikata na sastanaku su bili prisutni predsjednik sindikata Samir Kurtović, predsjednik SO KPZ FBiH Kemal Arnaut i predsjednik podruznice KPZ Zenica Haris Kavazović.

Na sastanku je otvoren jako kvalitetan socijalni dijalog gdje je direktor KPZ Zenica Isak dao punu podršku sindikatu i Sindikalnoj podruznici KPZ Zenica koja ima preko 300 članova sindikata.

Drama u Munchenu: Klimatski aktivisti paralizirali aerodrom, zalijepili se za pistu

Predsjednik sindikata Samir Kurtović je upoznao direktora sa aktivnostima sindikata i strategijom u cilju poboljšanja uslova rada za KPZ FBiH. Predsjednik SO KPZ FBiH Kemal Arnaut je prezentirao prijedloge Sindikalne organizacije.

Nakon usaglasavanja socijalnog dijaloga, doneseni su zaključci:

– Da se usaglasi sa federalnim ministrom pravde g-dinom Vedranom Škobićem formiranje komisije u cilju dopune Odluke Vlade FBiH radi povoljnijeg penzionisanja uposlenika koji imaju direktne kontakte sa zatvorenicima u skladu sa Zakonom o izvršenju krivičnih sankcija.

– Da se izmjenama Pravilnika reguliše plaćanje produženog rada

– Da se unutrašnji Pravilnici usklade sa novim Kolektivnim ugovorom

Dogovoren je nastavak saradnje i data je puna podrška sindikata direktoru KPZ Zenica Rusmiru Isaku.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak