Odlične vijesti: Penzioneri u ovom dijelu BiH će dobiti jednokratnu pomoć od 100 KM

3
Radiosarajevo.ba
Odlične vijesti: Penzioneri u ovom dijelu BiH će dobiti jednokratnu pomoć od 100 KM

Vlada Tuzlanskog kantona i Federalni zavod za penzijsko/mirovinsko osiguranje najavili su isplatu jednokratne pomoći određenim grupama penzionera u TK uz oktobarsku penziju. 

Kako su saopštili iz Vlade TK, ministar za rad, socijalnu politiku i povratak ovog kantona Fadil Alić i direktor Federalnog zavoda za penzijsko/mirovinsko i invalidsko osiguranje Halil Subašić potpisali su sporazum o ovoj pomoći. 

Iznos od 100 KM bit će uplaćena svim penzionerima iz Tuzlanskog kantona koji primaju lične ili porodične penzije i čija ukupna penzijska primanja ne prelaze iznos od 538,27 KM.

Bitni savjeti kako se izboriti sa proljetnim umorom

"Konačno danas smo došli do svečanog čina potpisivanja Sporazuma između Federalnog zavoda za penzijsko/mirovinsko i invalidsko osiguranje i Vlade Tuzlanskog kantona, a koji podrazumijeva realizaciju još jedne od mjera premijera Halilagića i Vlade TK, odnosno nastavak mjere započete iz prošle godine.

Novitet ove godine jeste da će pomoć ove godine, uz penzionere sa najnižim primanjima dobiti i penzioneri, korisnici takozvane srazmjerne penzije. To su penzioneri koji penziju primaju iz više izvora, a ukupna primanja ne prelaze iznos najniže penzije u FBiH", rekao je Alić. 

Poznat datum isplate penzija: Evo koliko iznosi najniža, a koliko najviša

Dodao je još: "Ukoliko bi se desilo da imamo više penzionera, nego što smo predvidjeli sredstava u ovom momentu, predvidjeli smo i da potpišemo aneks današnjeg ugovora i da osiguramo sredstva kako bi svi koji ostvare ovo pravo i dobili pomoć Vlade TK." 

Ukupno je izdvojeno 3,7 miliona KM za ovu pomoć penzionerima u TK. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak