Odbijen zahtjev Gorana Salihovića za izuzeće Mahmuta Švrake

Radiosarajevo.ba
Odbijen zahtjev Gorana Salihovića za izuzeće Mahmuta Švrake
Ročište suspendiranom glavnom tužiocu Goranu Salihoviću prekinuto je jučer zato što je Salihović zatražio izuzeće predsjednika prvostepene Disciplinske komisije VSTV BIH Mahmuta Švrake.

Predsjednik Visokog sudskog i tužilačkog vijeća Bosne i Hercegovine (VSTV BiH) Milan Tegeltija, rješavajući o zahtjevu za izuzeće predsjedavajućeg Prvostepene disciplinske komisije za tužioce Mahmuta Švrake, koji je podnio punomoćnik tuženog Gorana Salihovića u disciplinskom predmetu protiv istog, donio je Rješenje kojim se zahtjev za izuzeće predsjedavajućeg Prvostepene disciplinske komisije za tužioce Mahmuta Švrake odbija kao neosnovan.

Cijeneći zahtjev za izuzeće, predsjednik VSTV-a BiH zaključio je da u zahtjevu nije ukazano na bilo kakve objektivne pokazatelje sumnje u nepristrasnost predsjedavajućeg Prvostepene disciplinske komisije za tužioce.

Također, podnosilac zahtjeva za izuzeće nije naveo opravdane okolnosti i/ili argumente koji bi doveli u pitanje nepristrasnost predsjedavajućeg Prvostepene disciplinske komisije za tužioce, iz kojeg razloga su tvrdnje ili navodi o pristrasnosti predsjedavajućeg Prvostepene disciplinske komisije za tužioce, ocijenjeni paušalnim i neargumentiranim, saopćeno je danas iz VSTV-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak