Od jutros u BiH kiša i pljuskovi: Meteorolozi najavili kada možemo očekivati prestanak padavina

0
Radiosarajevo.ba
Od jutros u BiH kiša i pljuskovi: Meteorolozi najavili kada možemo očekivati prestanak padavina

U Bosni i Hercegovini jutros je oblačno s kišom i pljuskovima.

Temperature zraka izmjerene u 8.00 sati (°C): Bjelašnica 2; Livno, Široki Brijeg i Sokolac 8; Bihać, Bugojno, Gradačac, Sarajevo, Srebrenica i Tuzla 10; Banja Luka, Bijeljina, Jajce, Prijedor, Sanski Most i Zenica 11; Doboj i Trebinje 12; Mostar 13; Neum 14 stpeni.

U Bosni i Hercegovini danas veći dio dana pretežno oblačno sa kišom i pljuskovima. Padavine nisu obilne. Prognozira se 5 do 10 litara kiše po metru kvadratnom. U poslijepodnevnim satima smanjenje oblačnosti i prestanak padavina.

UŽIVO | Poplave u BiH 2024: U Donjoj Jablanici pronađena još dva tijela

Vjetar slab zapadnog i sjeverozapadnog smjera. U večernjim satima vjetar mijenja smjer na jugo. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 12 i 17°C, na jugu zemlje do 21 stepen.

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme, povremeno će padati kiša. Prestanak padavina u poslijepodnevnim satima. Najviša dnevna temperatura zraka oko 14 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

U ponedjeljak 7.10.2024. u Bosni i Hercegovini preovladavat će sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Dio prijepodneva po kotlinama i uz riječne tokove će biti dosta magle i niske oblačnosti. Vjetar slab južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 9°C, na jugu zemlje do 12°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 17 i 23°C.  

U utorak 8.10.2024. u Bosni i Hercegovini veći dio dana preovladavat će sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima u Bosni po kotlinama i uz riječne tokove će biti magle. Jače naoblačenje sa zapada, koje će usloviti kišu širom zemlje, očekuje se tokom noći na srijedu. Vjetar umjerene jačine južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 10°C, na jugu zemlje do 13°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 19 i 25°C. 

U srijedu 9.10.2024. u Bosni i Hercegovini prije podne oblačno sa kišom i pljuskovima. Jači pljuskovi su mogući na području Hercegovine. U drugoj polovini dana prestanak padavina i smanjenje oblačnosti. Vjetar umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 18 i 24°C. 

U četvrtak 10.10.2024. u Bosni sunčanije uz malu do umjerenu oblanost. U jutarnjim satima po kotlinama i uz riječne tokove može biti magle. U Hercegovini se očekuje pretežno oblačno vrijeme. Rijetko može pasti malo kiše. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 9 i 14°C, na jugu zemlje do 16°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 26°C, saopštili su iz Federalnog hidrometeorološkoga zavoda BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak