Obustavlja se proizvodnja poznatog energetskog pića: Ima ga na tržištu u Bosni i Hercegovini

2
Radiosarajevo.ba
Obustavlja se proizvodnja poznatog energetskog pića: Ima ga na tržištu u Bosni i Hercegovini

Zbog nestašice B vitamina u Europi, kompanija Hell Energy iz Mađarske će privremeno obustaviti proizvodnju HELL energetskih napitaka koji sadrže B vitamine i to od 17. oktobra 2024. godine.

Procjenjuje se da će obustava trajati dvije do tri sedmice.

"Europska nestašica vitamina B o kojoj se naširoko izvještava u medijima, značajno utiče na farmaceutsku i prehrambenu industriju. B vitamini su neophodni za mnoge procese, a dobar primjer je vitamin B12 koji podržava normalnu funkciju imunog sistema i pomaže u smanjenju umora. Kao odgovor na ovu situaciju, primorani smo privremeno zaustaviti proizvodnju naših HELL energetskih napitaka od 17. oktobra 2024. godine", saopćili su.

Sablasni prizori na HE Grabovica: Gomila otpada i dalje pluta rijekom

Istakli su da poduzimaju sve kako bi smanjili trajanje ovog prekida, te reducirali njegov uticaj na njihove partnere i kupce.

Važno je napomenuti da se ova obustava u proizvodnji odnosi samo na HELL energetske napitke, dok ostatak njihovih proizvoda - uključujući Ice Coffee, XIXO i FloeWater - ostaje potpuno dostupan.

Slovenci zabranili energetsko piće Prime: 'Sadrži nedozvoljen sastojak, rizik za zdravlje djece'

"Kako ova nestašica utiče na širok spektar industrija širom Europe, mi aktivno radimo sa našim dobavljačima i međunarodnim partnerima na rješavanju ovog problema što je brže moguće. Cijenimo razumijevanje i podršku naših partnera i kupaca tokom ovog izazovnog perioda", zaključili su.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak