U regiji se povlači energetsko piće, popularno je i u BiH

3
Radiosarajevo.ba
U regiji se povlači energetsko piće, popularno je i u BiH
Foto: Pixabay.com / Ilustracija

Ministarstvo poljoprivrede Hrvatske obavijestilo je potrošače u ponedjeljak da opoziva energetsko piće Hell Focus kao mjeru opreza zbog mogućeg sadržaja etilen-oksida.

Ovaj napitak je također popularan i prodaje se u trgovinama širom BiH.

Opoziva se spomenuti proizvod roka trajanja 11.06.2023, piše Hina.

Intervju | Sergej Barbarez: Ne odričem se Džeke i Pjanića, želim graditi tim i na mladim igračima

Intervju | Sergej Barbarez: Ne odričem se Džeke i Pjanića, želim graditi tim i na mladim igračima

Ovi proizvodi, koje na tržište stavlja kompanija Alca Zagreb d.o.o., povlače se iz prodavaonica kao mjera opreza zbog moguće prisutnosti u tragovima etilen-oksida u voćnoj bazi dobavljača.

Kako navode iz Ministarstva poljoprivrede Hrvatske, proizvod nije u skladu s Uredbom br. 396/2005 Europskog parlamenta i Vijeća od 23. veljače 2005. o maksimalnim razinama ostataka pesticida u ili na hrani i hrani za životinje biljnog i životinjskog porijekla i o izmjeni Direktive Vijeća 91/414/EEZ.

Podsjetimo da su u susjednoj zemlji nedavno povučeni s tržišta i sladoledi Snickers extra ice cream bar 66 g -single, Snickers ice cream bar 48g - 6 pack box, Twix ice cream bar 47g - single, Twix ice cream bar 34,2g - 6 pack box, Bounty ice cream bar 39,1g - 6 pack box i M&Ms peanut ice cream stick 62g - single.

Pored toga, povučena je bila i Jana Vitamin naranča happy u PET bocama od 1,5 litre s rokom trajanja 13.01.2022., te u PET pakiranju od 0,5 litre roka trajanja 20.01.2022.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije