Oboren Prijedlog zakona o matičnom broju

Radiosarajevo.ba
Oboren Prijedlog zakona o matičnom broju

Prijedlog zakona o izmjeni i dopuni Zakona o jedinstvenom matičnom broju, očekivano, nije dobio potreban broj glasova poslanika iz RS-a te je ovaj prijedlog odbijen. Za Prijedlog su glasala 24 poslanika, a protiv je bilo 12 poslanika iz RS-a.

Uzavrelo u skupštini: Matični broj podijelio delegate

Poslanici iz RS-a su u raspravi najavili da neće podržati ovakav prijedlog, a problem je, kako su pojasnili, u definiranju registracionih područja. Inače, rasprava o ovoj tački dnevnog reda obilovala je teškim tonovima, a svodila se na različita tumačenja odluke Ustavnog suda BiH, pa i samog Ustava BiH. 

Po završetku izjašnjavanja o svim tačkama današnjeg dnevnog reda, predsjedavajući Doma Božo Ljubić najavio je mogućnost sazivanja sjednice Predstavničkog doma 26. marta, odmah nakon održavanja nastavka Zajedničke sjednice oba doma PSBiH, javila je novinska agencija Fena.

Na ovoj sjednici bi bio razmatran prijedlog Vijeća ministara o izmjenama i dopunama Zakona o jedinstvenom matičnom broju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak