Objavljena prognoza za BiH do sredine novembra: Evo kad nam stiže zahlađenje

0
Radiosarajevo.ba
Objavljena prognoza za BiH do sredine novembra: Evo kad nam stiže zahlađenje

Iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda danas su objavili srednjoročnu vremensku prognozu za našu zemlju, za period od naredne dvije sedmice, do 12. novembra ove godine.

Pod utjecajem prostranog anticiklona, narednih petnaest dana, očekuje se stabilno vrijeme bez padavina. Tokom jutra uz rijeke i po kotlinama prognozira se pojave magle uz intenzivnu rosu.

Dugi sunčani intervali usloviće i natprosječno visoke vrijednosti temperatura zraka, uz očekivanu promjenu režima od 5. novembra, kada je izgledan blagi pad vrijednosti.

Nezapamćen incident u Italiji: Hrvatski stručnjak se potukao s fudbalerom Rome

Do 4. novembra, prognozirane minimalne temperature zraka u Bosni kretaće se od 6 do 11 i Hercegovini do 14, a maksimalne u Bosni od 14 do 20 °C, u Hercegovini do 24 °C.

Nešto niže temperature zraka očekuju se od 5. novembra do kraja prognoznog perioda, sa vrijednostima tokom jutra na planinama i visoravnima od 0 do 4 °C, na nižim nadmorskim visinama Bosne od 3 do 8, a u Hercegovini od 6 do 11 °C, danju širom zemlje od 12 do 17 °C.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak