Objavljena prognoza do 9. jula: Kiša i grmljavina do kraja sedmice, onda sunce pa opet 'osvježenje'

0
Radiosarajevo.ba
Objavljena prognoza do 9. jula: Kiša i grmljavina do kraja sedmice, onda sunce pa opet 'osvježenje'

Federalni hidrometeorološki zavod objavio je srednjoročnu prognozu, za period od naredne dvije sedmice, do 9. jula ove godine. Kako navode, do kraja sedmice u Bosni i Hercegovini očekuje se nestabilno vrijeme uz kišu, pljuskove i grmljavinu. Lokalno je moguća pojava grada.

Od petka više stabilnijeg vremena, duži sunčani periodi i natprosječno visoke vrijednosti temperatura zraka.

Ipak, atmosfera neće biti potpuno stabilna, sredinom naredne sedmice, postoji izgledi za slabije i povremene pljuskovite padavine, posebno u centralnim, sjevernim, sjeveroistočnim i istočnim predjelima zemlje.

SIPA istražuje Košarkaški Savez BiH: Šta se krije iza zatvorenih vrata?

Od 4. jula do kraja prognoznog perioda u Bosni je izgledno stabilnije vrijeme uz duže sunčane periode i visoke temperature zraka. Na jugu zemlje od 27. juna do kraja prognoznog perioda, očekuje se stabilno, sunčano i toplo vrijeme.

Do 2. juli, u Bosni minimalne jutarnje temperature kretaće se od 13 do 18, u Hercegovini od 16 do 21 °C, danju u Bosni i Hercegovini od 29 do 34 °C. Blago osvježenje očekuje se od 3. jula sa minimalnim temperaturama od 10 do 15 u Bosni, u Hercegovini od 11 do 16 °C i maksimalnim širom zemlje od 23 do 28 °C.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak