Objavljena prognoza do 31. augusta: Kad će biti sunčano, a kad nas čeka kiša

0
Radiosarajevo.ba
Objavljena prognoza do 31. augusta: Kad će biti sunčano, a kad nas čeka kiša

Federalni hidrometeorološki zavod objavio je vremensku prognozu za period do 31. augusta.

Danas je, kako su naveli, izgledno naoblačenje sa zapada, zbog prolaska frontalnog sistema koji će u Bosni usloviti pretežno oblačno, a u Hercegovini većinom umjereno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima kiša je moguća na području Krajine i Posavine, od sredine dana i u ostalim krajevima naše zemlje.

Ovaj nestabilni period zadržat će se i u srijedu tokom prijepodneva, nakon čega slijede postepeno razvedravanje i stabilizacija vremenskih prilika.

Sve veća podrška: Još jedna zemlja objavila da je kosponzor rezolucije o genocidu u Srebrenici

U utorak najniže jutarnje temperature zraka većinom između 15 i 20°C, na jugu zemlje do 24°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 24 i 29°C, na jugu zemlje do 35°C.

U srijedu, prognozira se značajnija promjena temperaturnog režima, pa se najniže jutarnje temperature zraka očekuju između 10 i 15°C, na jugu zemlje do 20°C, a najviše dnevne između 23 i 27, na jugu zemlje do 32°C.

Od 19. do 23. augusta prognozira se suho vrijeme uz svježa i maglovita jutra.

Očekivane minimalne temperature zraka u Bosni kretat će se od 9 do 14, u Hercegovini od 15 do 20, a maksimalne u Bosni od 26 do 31, u Hercegovini od 33 do 38 °C.

Nestabilnije vremenske prilike prognoziraju se od 24. do 27. augusta, uz pljuskove praćene grmljavinom i jače udare vjetra na jugu zemlje, a potom slijedi stabilnije i suho vrijeme do kraja augusta.

Od 24. do 31. augusta jutarnje temperature u Bosni od 10 do 15, u Hercegovini do 20°C, danju temperature u Bosni između 26 i 31, u Hercegovini do 35 °C.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak