Objavljena lista poreskih dužnika u RS. Evo ko je na vrhu neslavne liste

2
Radiosarajevo.ba
Objavljena lista poreskih dužnika u RS. Evo ko je na vrhu neslavne liste

Najvećih 100 poreskih dužnika u Republici Srpskoj na ime direktnih poreza i doprinosa duguju oko 264,9 miliona KM, najnoviji su podaci Poreske uprave bh. entiteta RS.

Na ovoj neslavnoj listi ima mnoštvo dužnika u stečaju, poput UNIS-a, Fabrike cijevi u Derventi, koja je najveći dužnik sa više od 16 miliona KM.

Posljednji podaci o dužnicima su zaključno sa junom ove godine i ono što je iznenađenje jeste da se među najvećim dužnicima nalazi Mješovito preduzeće Elektroprivreda RS (matično preduzeće).

Pogledajte kakvo vrijeme nas očekuje narednih dana: Pred nama je nestabilna sedmica puna promjena

Prema podacima Poreske uprave RS, ovo strateško preduzeće u vlasništvu RS na kraju šestog mjeseca bilo je dužno oko 12,8 miliona KM poreza i doprinosa. Tako se nalaze na drugom mjestu po visini poreskog duga u RS, prenosi Artinfo.

ERS nije jedino javno preduzeće koje je poreski dužnik. To su i Šume RS koje zapošljava najveći broj radnika u RS, a na kraju juna dugovali su oko 1,7 miliona KM poreza i doprinosa.

Na spisku velikih poreskih dužnika iz javnog sektora su i Skupština opštine Sokolac koja duguje oko 3,1 milion KM, javna ustanova Nacionalni park Sutjeska sa dugom od oko dva miliona KM, te Gradska razvojna agencija Doboj sa oko 1,3 miliona KM, a isto toliko duguje i opština Brod.

Danas isplata augustovskih penzija: Evo koliko iznosi najniža, a koliko najviša

Među najvećim poreskim dužnicima nalaze se i dva sportska kluba - Košarakaški klub Igokea Laktaši koji je na kraju juna dugovao oko 1,6 miliona KM poreza i doprinosa i Fudbalski klub Rudar Prijedor sa dugom većim od milion KM.

Veliki dužnik i to peti po veličini duga je i preduzeće koje se bavi proizvodnjom i remontom Kosmos Banja Luka koje je na kraju prvog polugodišta dugovalo oko 10,5 miliona KM.

Na spisku poreskih dužnika je i firma koja je prije nekoliko godina osnovana Bosfor Mason Construction d.o.o. Banja Luka i duguje oko 1,2 miliona KM. Ova firma dovodi radnike iz inostranstva koji su angažovani na građevinskim poslovima u Banjoj Luci.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak