Objavljena je prognoza do 23. augusta: Pakleni dani pred nama, a evo kad i gdje će pasti kiša

1
Radiosarajevo.ba
Objavljena je prognoza do 23. augusta: Pakleni dani pred nama, a evo kad i gdje će pasti kiša

"Početkom naredne sedmice do oko 42°C. Pred nama je novi toplotni talas. Svakim narednim danom postepeno sve toplije uz vruće vrijeme. I dalje sušno, bez značajnijih padavina, a rijeđa pojava pljuskova u pojedinim danima neće previše narušiti dominaciju sunčanog vremena."

Navode ovo danas, 9. augusta, na stranici BHmeteo.

U međuvremenu, i Federalni hidrometeorološki zavod je objavio svoju srednjoročnu prognozu, za period od naredne dvije sedmice, do 23. augusta ove godine.

Zemljotres u Hrvatskoj

"Od petka uz dotok tople zračne mase sa juga, te dominacije polja izjednačenog zračnog pritiska, duži vremenski period atmosfera će biti stabilna što će usloviti, sunčano i toplo vrijeme u našoj zemlji. Samo lokalno, može doći do formiranja konvektivne oblačnosti i povremenih slabijih pljuskova, posebno krajem iduće sedmice i to na zapadu i jugozapadu Bosne. Natprosječno visoke temperature zraka očekuju se narednih 15 dana, a najtopliji period izgledan je od 10. do 17. augusta.

Danas i sutra očekivane minimalne temperature zraka u Bosni kretaće se od 18 do 24, u Hercegovini od 22 do 27 °C i maksimalnim širom zemlje od 31 do 36 °C, a na krajnjem jugu i sjeveru sparnije i toplije sa temperaturom do 39 °C. Od 10. do 17. augusta jutarnje temperature zraka u Bosni očekuju se od 20 do 25 u Hercegovini od 23 do 28, danju u Bosni između 32 i 37 °C na jugu i krajnjem sjeveru do 40 °C.

Pad vrijednosti temperatura zraka očekuje se od 18. agusta do kraja prognoznog peroda. Tokom jutra u Bosni sa temperaturama od 13 do 18, u Hercegovini od 17 do 22, danju u Bosni i Hercegovini od 28 do 33 °C."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak