O njemu bruje društvene mreže: Pilota OS BiH porede sa Tomom Cruiseom

7
Radiosarajevo.ba
O njemu bruje društvene mreže: Pilota OS BiH porede sa Tomom Cruiseom

Helikopteri Oružanih snaga Bosne i Hercegovine gase požar u blizini Bugojna. Nakon kraćeg izviđanja požarišta helikopteri Oružanih snaga Bosne i Hercegovine od jutarnjih sati 28.jula 2024. godine angažovani su na gašenju požara u rejonu Garačkih Podova u blizini Bugojna.

Obzirom da se radi o miniranom području, pripadnici 2. helikopterskog skvadrona Brigade zračnih snaga i protivzračne odbrane OS BiH koristeći vedro za gašenje požara i uz poduzimanje svih sigurnosnih mjera vrše gašenje više požarišta u ovome rejonu, koji su prijetili da ugroze arheološko nalazište Crkvine i imovinu stanovništva na tom području.

Ministar odbrane BiH Zukan Helez, još jednom je ponovio da u helikopteri OS BiH u potpunosti spremni i sposobni za gašenje požara.

Nadal nakon teškog poraza od Đokovića: "Javit ću vam ako odustanem"

Također, ministar Helez je uputio apel lokalnim zajednicama u kojima je aktivan požar te potrebna pomoć helikoptera pri gašenju da upute zahtjev Oružanim snaga BiH za pomoć pri gašenju požara piše Crna-Hronika.

"Želim da se zahvalim i Predsjedništvu BiH i generalima Kneževiću i Ahmiću a naravno ovim pilotima, komadantima Halebiću i Agiću njegovom zamjeniku koji su najbolji i najiskusniji piloti. Pozivam sve lokalne zajednice da se obrate gdje ima požara. Mi smo spremni da odgovorimo na najsloženijim zadacima", rekao je ministar odbrane Bosne i Hercegovine Zukan Helez.

"Helikopteri su jutros završili svoju misiju, a pilot Kasim Demirović, naš komšija iz Gornjeg Vakufa-Uskoplja je osvojio srca Bugojanaca jučer. Sinoć je na stadionu Hendek do mraka igrao lopte sa djecom i prisjećao se, kako kaže, svog igranja na Hendeku prije 21 godinu kada je imao 7 godina. Hvala Kasime, hvala cijeloj posadi Oružanih snaga i Ministarstvu odbrane BiH na čelu sa Helez Zukanom koji je brzo reagovao i u Bugojno poslao 2 helikoptera", objavili su kolege sa bugojanskog portala.

A po društvenim mrežama pokrenula je rasprava kako naša zemlja ima zgodnog pilota kao što je poznati glumac Tom Cruise poznatiji kao Maverick iz filma Top Gun koji glumi zgodnog pilota američke vojske pred kojim prepreka nema. Baš takav je i naš Kasim Demirović iz Gornjeg Vakufa -Uskoplja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (7)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak