Novi detalji: Praljak ostavio pismo advokatici, kako je došao do otrova

Radiosarajevo.ba
Novi detalji: Praljak ostavio pismo advokatici, kako je došao do otrova
General HVO-a Slobodan Praljak ostavio je, uz pismo porodici, i pismo svojoj advokatici Niki Pinter.

Kako je za Jutarnji list rekla Nika Pinter, dan nakon samoubistva nazvala je holandska istražna sutkinja koja provodi istragu o samoubistvu Praljka i rekla advokatici da je pri pregledu ćelije osuđenog ratnog zločinca otkriveo i pismo za nju.

U njegovoj sobi, među ostalim stvarima, našli smo i kovertu na kojoj piše - Nika. To je pismo za vas", ispričala je Nika Pinter, advokatica Slobodana Praljka pred Haaškim sudom.

Večernji list kontaktirao je jednog Praljkovog prijatelja koji je objasnio kako je general HVO-a došao do otrovai skrivao ga u ćeliji.

"General Praljak imao je zdravstvenih problema, čemu je zasigurno pridonio i stres kojem je bio izložen proteklih godina. Zato je uz sebe, u ćeliji, već duže vrijeme imao nekoliko bočica s lijekovima među koje je mogao sakriti i otrov. Kada ga je, kako i od koga dobio tek treba utvrditi, ali zasad je jasno da stražari nisu provjeravali sadržaj bočica jer se bližio kraj rada Tribunala, pa su kontrole bile ležernije", kaže ovaj Praljkov bliski prijatelj.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak