Nove informacije nakon što je Sarajlija preticao Nešićevo vozilo: Nema elemenata krivičnog djela

35
Radiosarajevo.ba
Nove informacije nakon što je Sarajlija preticao Nešićevo vozilo: Nema elemenata krivičnog djela

Tužilaštvo Kantona Sarajevo utvrdilo je da nema elemenata krivičnog djela u incidentu koji se dogodio u srijedu, 21. augusta, u kojem je vozač iz Sarajeva preticao službeno vozilo u kojem se nalazio ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Nenad Nešić.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUP KS) su za portal Radiosarajevo.ba potvrdili da su u srijedu u 11:45 sati policijski službenici Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH pozvali policijske službenike Policijske uprave (PU) Centar, nakon što su na raskrsnici ulica Zagrebačka - Vrbanja, zadržali vozača i vozilo Range Rover kojim je upravljao.

Razlog zadržavanja vozača je, kako je navedeno, ometanje pratnje štićene ličnosti.

Policijski službenici PU Centar su, kako navode u saopćenju, zatekli predmetno vozilo bh. registarskih oznaka kojim je upravljao K. H. (47) iz Sarajeva.

Srbija na nogama, Scholz je na putu da ponovi grešku kao Merkel s Rusijom: ‘Zašto ne kopa kod sebe?'

"O ovom događaju je upoznata dežurna tužiteljica Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, koja se izjasnila da nema elemenata krivičnog djela.

Policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo će po kompletiranju materijala, poduzeti mjere i radnje u skladu sa zakonom", navode iz MUP-a KS za naš portal.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (35)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak