Nevrijeme pogodilo BiH: Pogledajte snimak jakog pljuska i vjetra

0
Radiosarajevo.ba
Nevrijeme pogodilo BiH: Pogledajte snimak jakog pljuska i vjetra

Osvježenje uz jaku kišu, vjetar i grmljavinu pogodilo je danas, 17. jula, okolinu Travnika i Pirota, donoseći sa sobom velike probleme.

Nema informacija da li su ove vremenske nepogode koje su obuhvatile ova područja izazvale su znatne štete, a Facebook stranica BH Meteo podijelila je snimak koji su im njihovi pratitelji poslali.

Poslije podne danas očekuju se lokalni pljuskovi i grmljavina, posebno u centralnim, sjevernim i sjeveroistočnim područjima Bosne, gdje su moguće intenzivnije padavine praćene jakim udarima vjetra i gradom. Vjetar će biti slab sjeverni i sjeveroistočni. Temperature će se kretati od 30 do 36 stepeni, dok će u južnim dijelovima zemlje biti i do 41 stepen.

Lisica 'posjetila' trening Aktobea na Koševu: Kakav je ovo znak pred utakmicu sa Sarajevom?

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda, sutra se očekuje sunčano i vruće vrijeme s malo do umjerene oblačnosti. Međutim, poslije podne su mogući lokalno jači pljuskovi, naročito u istočnim i sjeveroistočnim dijelovima Bosne, uz vjetar koji će biti slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnje temperature zraka će se kretati od 18 do 24 stepena, dok će dnevne biti od 29 do 35 stepeni, na jugu čak do 41 stepen.

Subota donosi umjereno do pretežno oblačno vrijeme u Bosni, dok će u Hercegovini biti sunčano. Očekuje se kiša i lokalni pljuskovi širom zemlje, s postupnim prestankom padavina prema kraju dana. Temperature će biti od 18 do 24 stepena u jutarnjim satima, a dnevne od 26 do 32 stepena, na jugu do 37 stepeni.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak