Neum jutros nije najtopliji grad u BiH, objavljena prognoza do petka: Stižu pljuskovi i grmljavina

0
Radiosarajevo.ba
Neum jutros nije najtopliji grad u BiH, objavljena prognoza do petka: Stižu pljuskovi i grmljavina

Jutros je u našoj zemlji pretežno vedro.

Temperature zraka u 08 sati (°C): Bjelašnica 8; Ivan Sedlo 14; Bugojno, Sarajevo 16; Bihać, Sanski Most, Tuzla 17; Zenica 18; Livno 19; Gradačac 22; Neum 26; Mostar 27; Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 948 hPa, za 5 hPa je viši od normalnog i lagano raste.

Bioprognoza: Slično kao u proteklom periodu, nakon malo svježijih prijepodnevnih sati, u nastavku dana uz porast temperaturnih vrijednosti, sunčano i vruće. Neophodno je prilagoditi planirane aktivnosti, reducirati boravak na otvorenom i duže izlaganje suncu, te se pridržavati mjera zaštite, preporučenih od strane nadležnih službi. Moguće su meteopatske reakcije u vidu glavobolje, malaksalosti, dekoncentracije, u noći problemi sa snom.

Novi detalji nesreće u centru Sarajeva: Pješakinja (47) zadobila teške povrede

Danas u našoj zemlji sunčano. U Hercegovini i na jugozapadu Bosne slaba do umjerena bura, a u ostatku zemlje slab sjeverni i sjeveroistočni vjetar. Dnevna temperatura zraka od 26 do 32, na jugu zemlje do 36 °C. U Sarajevu sunčano. Dnevna temperatura oko 30 °C.

U srijedu, sunčano. Vjetar slab u Hercegovini jugozapadni, a u ostatku zemlje sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od 15 do 21, na jugu do 25, a dnevna od 28 do 34, na jugu do 38 °C.

Meteorolozi objavili prognozu do sredine augusta: Evo kad dolazi nova promjena vremena

U četvrtak, sunčano. Vjetar slab do umjeren u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne zapadni i jugozapadni, a ostatku zemlje istočni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od 17 do 23, na jugu do 26, a dnevna od 32 do 38, na jugu do 40 °C.

U petak, u Bosni sunčano uz umjerenu oblačnost, a u Hercegovini pretežno vedro. Poslije podne i tokom noći u Bosni se očekuju lokalni pljuskovi i grmljavina. Vjetar slab do umjeren u sjevenim područjima Bosne sjeverni i sjeveroistočni, a u ostatku zemlje južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 18 do 24, na jugu do 27, a dnevna od 30 do 36, na jugu do 38 °C, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak