Nermin Nikšić i Vedran Lakić sastali se s delegacijom EBRD-a: BiH mora riješiti jedno goruće pitanje

5
Radiosarajevo.ba
Nermin Nikšić i Vedran Lakić sastali se s delegacijom EBRD-a: BiH mora riješiti jedno goruće pitanje

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Nermin Nikšić i federalni ministar energije, rudarstva i industrije Vedran Lakić primili su danas, 10. septembra, u sjedištu Vlade Federacije BiH u Sarajevu, delegaciju Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) predvođenu regionalnim direktorom EBRD-a za zapadni Balkan Matteom Colangelijem.

Direktor Matteo Colangeli je ovom prilikom premijeru Nerminu Nikšiću i ministru Vedranu Lakiću predstavio novu direktoricu Ureda EBRD-a u BiH Stelu Melnic, koja je na ovoj poziciji zamijenila Manuelu Naessl čiji petogodišnji mandat je istekao 1. septembra ove godine. 

"Mnogo smo zahvalni na saradnji s direktoricom Naessl i njenom razumijevanju da prepozna dobre projekte. Novoj direktorici želimo dobrodošlicu i nadamo se dobroj saradnji, kao i nastavku naše saradanje sa EBRD-om na razvojnim projektima koji će doprinjeti unapređenju ekonomskog rasta u našoj zemlji", kazao je premijer Nikšić.

Selena Gomez otkrila da ne može roditi: "Imam zdravstvene probleme koji bi ugrozili život djeteta"

Direktor Colangeli je rekao da su zadovoljni saradnjom sa Bosnom i Hercegovinom, a posebno sa Federacijom BiH, te dodao da očekuju njen pozitivan nastavak i unapređenje. 

Tokom sastanka je istaknuto da su dosadašnjom saradnjom sa EBRD-om u BiH urađeni bitni projekti, te je naglašena potreba što skorijeg usvajanja Plana rasta za zapadni Balkan. Premijer Nikšić je izrazio uvjerenje da će doći i do rješenja kad je u pitanju usvajanje ovog dokumenta koji od velikog značaja za razvoj BiH.

Foto: Vlada FBiH: Sastanak lidera FBiH sa predstavnicima EBRD-a

Učesnici sastanka razgovarali su i o brojnim aktuelnim projektima na kojim rade zajedno, posebno o infrasrukturnim projektima, te su razmijenili mišljenje i o eventualnim novim projektima. Premijer Nikšić i ministar Lakić su ovom prilikom zaželjeli uspješan nastavak karijere Manueli Naessl.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak