TV Sarajevo: Duška Jurišić odgovorila na optužbe kabineta Fadila Novalića

Fena
TV Sarajevo: Duška Jurišić odgovorila na optužbe kabineta Fadila Novalića

Nakon što je Televizija Sarajevo objavila snimak na kojem federalni premijer Fadil Novalić muku muči sa stavljanjem maske, iz kabineta predsjednika Vlade FBiH stigla je oštra reakcija.

Novalićev kabinet optužio je TV SA za neprofesionalnost, što je natjeralo direktoricu ove kuće Dušku Jurišić da odgovori na optužbe.   

"Povodom "Reagiranja kabineta", plasiranog kao vijest agencije Fena, dužna sam obavijestiti javnost da je Televizija Sarajevo emitirala u cjelosti nemontirani snimljeni materijal od dolaska premijera Federacije BiH Fadila Novalića u salu u kojoj je održao današnju konferenciju za novinare do kraja. Vanredno je stanje zbog pandemije i činjenica je da brojne press konferencije emitiramo u cjelosti bez montaže i skraćivanja.

Poštujem nadljudske napore, koje čine svi kako bi spasili ljudske živote i zdravlje građana.

Veliko je olakšanje i za više od 1000 uposlenih u RTV domu, u kojem je nedavno gostovao, da je test na korona virus premijera Fadila Novalića, negativan.

Kabinet kao autor saopćenja bi trebalo da zna da su javne ličnosti izloženije kritici u odnosu na druge građane. Stanje pandemija ne znači da se mediji mogu cenzurisati. Prenos press konferencije bio je i interes javnosti i Televizije Sarajevo.

Duška Jurišić

Direktorica Televizije Kantona Sarajevo"

Fadil Novalić u centru pažnje: Federalni premijer se namučio sa zaštitnom maskom

Predsjednik Vlade Federacije BiH Fadil Novalić bio je u centru pažnje tokom obraćanja predstavnicima medija u ponedjeljak u podne. Ne zbog najave da će Vlada Federacije BiH od danas dva puta dnevno obavještavati javnost o situaciji u vezi s viriusom COVID-19 nego zbog neprilika sa zaštitnom maskom.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak