Naši sportisti svečano su dočekani u Vijećnici: "Sarajevo i BiH slave zajedno sa vama!"

2
I. M.

U Sarajevu u Vijećnici upriličen je svečan doček reprezentacije Bosne i Hercegovine u sjedećoj odbojci i plivača Ismaila Barlova. 

U Vijećnici se okupio veliki broj građana i prijatelja naših reprezentativaca. Oni su došli da podrže sportiste i čstitaju im na dvije osvojene srebrene medalje. 

Povodom toga prisutnima se obratila gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić

Trudna paraolimpijka osvojila medalju: 'Pripremala sam se na bebine udarce, da ostanem mirna'

"Dobrodošli kući! Sarajevo i Bosna i Hercegovina slave zajedno sa vama. Učinili ste nas po ko zna koji put ponosnima. Želimo vam vratiti bar djelić radosti koju ste donijeli. Ovaj uspjeh ćemo itekako nagraditi", rekla je Benjamina Karić. 

Na dočeku su se pojavili tim koji je radio zajedno sa reprezentacijom u kojem su predsjednik Savez sjedeće odbojke Hajrudin Zekić, doktor Mirsad Muftić, fizioterapeut Midrag Ranđelović, treneri Nedžad Salkić i Ejub Međedović i selektor Ifet Mahmutović.

Hajrudin Zekić je kazao da smo imali najboljeg centralnog blokera, a to je Mirza Duran.

"Ovo je najbolji odbojkaš svijeta", rekao j Zekić.

Svakako stigli su i igrači među kojima su Ismet Godinjak, Adnan Manko, Stevan Crnobrnja, Armin Šehić, Asim Mekić i drugi.

Stigao je i tim našeg plivača među kojima su trener asistent Nihad Barlov, trener Anel Kapo i sam Ismail Barlov.

Amel Kapo, trener Barlova je kazao da se ne može riječima opisati koliko je ponosan ne samo na Ismaila Barlova, već na sve članove kluba. 

"Puno je odricanja, truda i preplivanih kilometara da bi danas bili tu gdje jesmo. Nije imao raspust, plivao je, a sutra ide u školu u prvu smjenu. Za godinu i po dana uspjeli smo napraviti evropskog rekordera, prvaka i osvajača medalje na Paraolimpijskim igrama", rekao je trener. 

Na dočeku se prisutnim obratio i mlada zvijezda, Ismail Barlov koji se zahvalio na priređenom dočeku. 

"Hvala svima što su me podržavali i što ste napravili sjajan doček. Nisam mogao ni sanjati da će se ovo dogoditi", rekao je Ismail Barlov. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak