Zatvorene Paraolimpijske igre u Parizu, Ismail Barlov nosio zastavu BiH

1
Radiosarajevo.ba
Zatvorene Paraolimpijske igre u Parizu, Ismail Barlov nosio zastavu BiH
Foto: Screenshot / Ismail Barlov nosio zastavu BiH

Ceremonija zatvaranja Paraolimpijskih igara u Parizu upriličena je večeras na Stadionu Francuske (Stade de France), a spektakl pod nazivom "Pariz je slavlje" obilježio je završetak ovog značajnog sportskog događaja.

Svečanost je počela u 20 sati. Prvo je odana počast za oko 5.000 parasportista i protokolarni dio sa govorima, intoniranjem himne i primopredajom Igara narednom domaćinu, Los Angelesu. 

Na ceremoniji zatvaranja, zastavu BiH nosio je naš plivač Ismail Barlov, koji je sa svojih 13 godina bio jedan od najmlađih sportista na Paraolimpijskim igrama i postigao historijski uspjeh osvajanjem srebrne medalje u disciplini 50 metara prsno.

ViK upozorio: Više sarajevskih naselja od 22 sata neće imati vode

ViK upozorio: Više sarajevskih naselja od 22 sata neće imati vode

Pored plivanja, bosanskohercegovački sportisti se mogu pohvaliti i sa još jednom srebrnom medaljom u sjedećoj odbojci, čime su dodatno potvrđeni njihovi fantastični rezultati na Paraolimpijskim igrama.

Ovaj uspjeh predstavlja najveći trenutak za bh. delegaciju i Paraolimpijski komitet, jer smo prvi put u historiji osvojili medalje u dva različita sporta na Paraolimpijskim igrama.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije