Naša stranka: Isključenja vode - senzacionalistički PR

Radiosarajevo.ba
Naša stranka: Isključenja vode - senzacionalistički PR
Gromoglasno je jutros krenula akcija isključenja "velikih dužnika" Vodovoda i kanalizacije Sarajevo koju su Vlada Kantona Sarajevo i ViK već najavili, navodi se u saopćenju Naše stranke.

Očekivano je da će se među imenima isključenih naći barem neko od prvih 30 s liste najvećih dužnika, međutim, isključena je autopraonica Mimex čiji je dug 7.000 KM.

"Svi moraju platiti vodu i neka ViK od onoga što mu je svakodnevna obaveza prestane praviti senzacionalistički PR. Neka u medije idu kad budu imali jasan i transparentan plan rješenja problema vodosnabdijevanja", rekao je Edin Forto, zastupnik Naše stranke u Skupštini KS-a.

Nasiha Pozder, potpredsjednica Naše stranke, rekla je da bi Vladi KS-a i ViK-u mnogo konstruktivnije bilo raditi na evidentiranju, uklanjanju ili legaliziranju, gdje je to moguće, nelegalnih priključaka.

"Oni još i ne znaju ko im sve vodu i na koji način troši i umjesto prosipanja sile na malim dužnicima, neka krenu u rješavanje problema nelegalnih priključaka", rekla je Pozder, navodi se u saopćenju Naše stranke.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak