Najavljena sjednica Vijeća za provedbu mira: Ključni izazovi za BiH nakon Općih izbora

0
Fena
Najavljena sjednica Vijeća za provedbu mira: Ključni izazovi za BiH nakon Općih izbora

Politički direktori Upravnog odbora (UO) Vijeća za provedbu mira (PIC) nastavljaju danas u Sarajevu sjednicu na kojoj će biti razmatrani ključni izazovi u BiH nakon što su završeni Opći izbori 2022.

Sjednica PIC-a počela je jučer diskusijom o stanju vladavine prava u BiH. Gosti sesije su bili predsjednik Suda BiH Ranko Debevec, glavni tužilac Tužilaštva BiH Milanko Kajganić i predsjednik Visokog sudskog i tužilačkog vijeća BiH Halil Lagumdžija.

Tokom dvodnevnog zasjedanja politički direktori PIC-a razmatraju ključna pitanja nakon održavanja općih izbora, kao što je brzo formiranje vlasti, politička kohezija, vladavina prava, izgradnja institucija, te EU integracije.

Adna Helić prozvala "kolege" koji su je otpratili nakon hapšenja: Kakva komedija od ljudi

U Sarajevu počelo zasjedanje PIC-a: Objavljeno koja tema je otvorila sastanak te ko su gosti

"Povjerenje u institucije države je stub uspješnog obnašanja vlasti. Odgovorni zvaničnici moraju se pobrinuti da vladavina prava bude utemeljena u potpunosti", izjavio je visoki predstavnik Christian Schmidt na početku sjednice UO PIC-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak