Na zgradi Delegacije Evropske unije u Sarajevu zavijorila se zastava duginih boja

14
Radiosarajevo.ba

Zastava duginih boja zavijorila se na zgradi Delegacije Evropske unije u Sarajevu uoči pete Povorke ponosa u BiH koja će biti održana u subotu, 22. juna u Sarajevu.

Iz Organizacionog odbora Bh. povorke ponosa oglasili su se saopćenjem u kojem su objasnili zašto je na Povorku važno izaći ove godine.
 
Na početku su istakli da je Bh. povorka ponosa nastala kao potreba LGBTIQ+ zajednice da bude vidljivija u našem društvu te da se kroz ovaj aktivistički čin više skrene pažnja na probleme i potrebe sa kojima se LGBTIQ+ osobe suočavaju.

"Peta Bh. povorka ponosa bavi se temom nasilja nad LGBTIQ+ osobama u Bosni i Hercegovini, odnosno teži približiti društvu koliko nasilje utječe na svakodnevno življenje slobodnog i autentičnog života LGBTIQ+ osoba.

Brigitte Macron sve oborila sa nogu modnom kombinacijom na otvaranju Olimpijade

Mi biramo da živimo putem slobode i ljubavi. Izaberite i vi i šetajte ponosno sa nama 22. juna 2024. godine na petoj Bh. povorci ponosa. Pridružite nam se u borbi protiv nasilja. Za svijet u kojem VOLIMO bez straha!", naveli su iz Bh. povorke ponosa.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo najavilo je izmjene saobraćaja zbog Bh. povorke ponosa

Važna informacija: Izmjene u saobraćaju - ove ulice će sutra biti zatvorene zbog Povorke ponosa

"Zbog održavanje Povorke ponosa, sutra, u subotu, 22. juna, u periodu od 16 do 22 sata doći će do izmjene režima saobraćaja u centralnim sarajevskim ulicama", naveli su iz MUP KS.

Više o toj temi možete pročitati na linku OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (14)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak