Na sjednici Doma naroda danas o Budžetu za 2020. godinu

Radiosarajevo.ba
Na sjednici Doma naroda danas o Budžetu za 2020. godinu

Na današnjoj sjednici Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH trebao naći Prijedlog budžeta institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH, koji je na prošloj sjednici usvojen u Predstavničkom domu.

Nakon informacije da je lider HDZ-a i zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Dragan Čović pozitivan na COVID-19 postavilo se pitanje hoće li delegati iz Kluba Hrvata, tačnije četiri delegata iz HDZ-a, prisustvovati sjednici.

No, špekulacije su prekinute jučer kada je Čović prenio ovlaštenja na šeficu Kluba Lidiju Bradaru.

O budžetu je jučer govorio delegat Bariša Čolak (HDZ) rekavši da bi bilo dobro da Prijedlog zakona o budžetu u ovom domu bude razmatran po istom postupku kako ga je razmatrao i Predstavnički dom, te da je moguće da danas budu održane dvije sjednice Doma naroda. 

Delegat SDA Amir Fazlić očekuje da će, nakon Predstavničkog doma, budžet biti usvojen i na sjednici Dom naroda. 

"Očekujem da Dom naroda usvoji budžet institucija za 2020. godinu, kako bi bile otklonjene određene dileme koje su prisutne u javnosti BiH, prije svega u vezi s lokalnim izborima, kako bi država BiH kao ozbiljna država imala budžet svojih institucija i kako bi konačno stavili tačku na priču o budžetu", kazao je Fazlić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak