Na Bjelašnici jutros 9, u Neumu 24°C: Pročitajte prognozu do utorka - evo kad se vraća sunce

0
Radiosarajevo.ba
Na Bjelašnici jutros 9, u Neumu 24°C: Pročitajte prognozu do utorka - evo kad se vraća sunce

Jutros je u Bosni i Hercegovini oblačno sa kišom i pljuskovima.

Temperature zraka izmjerene u 8:00 sati (°C): Bjelašnica 9; Bugojno i Drvar 10; Bihać i Jajce 11; Banja Luka, Gradačac, Prijedor, Sanski Most i Tuzla 12; Zenica 13; Srebrenica i Zvornik 14; Ivan Sedlo, Livno i Sokolac 15; Sarajevo 16; Široki Brijeg 19; Mostar i Trebinje 21; Neum 24°C.

Bioprognoza: Nestabilno vrijeme, kiša i povremeno jači jugo uslovljavaju relativno nepovoljne biometeorološke prilike, izraženije u prvom dijelu dana. Sa poslijepodnevnim satima i djelimičnom stabilizacijom, opšta slika u cijeloj zemlji će se popraviti, stoga bi noć trebala biti malo ugodnija. Od meteopatskih reakcija moguće su promjena raspoloženja, glavobolja, dekoncentracija, nesanica.

UŽIVO | Poplave 2024: Najmanje 14 smrtno stradalih u Jablanici

Danas u Bosni i Hercegovini prije podne oblačno sa kišom i pljuskovima. U drugom dijelu dana djelomično smanjenje oblačnosti. Oblačno bi se zadržalo u sjevernim područjima Bosne. Vjetar slab do umjerene jačine većinom južnog smjera. U sjevernim područjima vjetar sjeverozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 18 i 23°C, u sjevernim područjima od 14 do 18°C, a na jugu zemlje do 26°C. U Sarajevu prije podne pretežno oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima. Jače padavine su u jutarnjim satima. U drugom dijelu dana smanjenje oblačnosti. Najviša dnevna temperatura zraka oko 22°C.

U subotu, 5. oktobra 2024. oblačno se očekuje u sjevernim područjima Bosne, u ostatku zemlje promjenljiva oblačnost, ali i dalje nestabilno vrijeme. Širom zemlje povremeno može padati kiša ili lokalni pljusak. Vjetar slab, u Hercegovini i jugozapadu Bosne južnog smjera. U većem dijelu Bosne vjetar je sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 8 i 12°C, na jugu zemlje do 16°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 12 i 18°C, na jugu zemlje do 22°C.

Meteorolozi objavili prognozu: Očekuju se obilne padavine, izdato narandžasto upozorenje

U nedjelju, 6. oktobra 2024. u Bosni i Hercegovini prije podne pretežno oblačno sa slabom kišom ili lokalnim pljuskom. U drugoj polovini dana postepeno smanjenje oblačnosti i prestanak padavina. Vjetar slab, u Hercegovini i jugozapadu Bosne južnog smjera. U većem dijelu Bosne vjetar je sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 7 i 12°C, na jugu zemlje do 14°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 13 i 17°C, na jugu zemlje do 21°C.

U ponedjeljak, 7. oktobra 2024. u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Dio prijepodneva po kotlinama i uz riječne tokove će biti dosta magle i niske oblačnosti. Vjetar slab južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 8°C, na jugu zemlje do 12°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 15 i 20°C.

U utorak, 8. oktobra 2024. u Bosni i Hercegovini veći dio dana sunčano uz umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima u Bosni po kotlinama i uz riječne tokove će biti magle. Jače naoblačenje sa zapadak oje će usloviti kišu se očekuje tokom noći na srijedu. Vjetar umjerene jačine južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 6 i 10°C, na jugu zemlje do 14°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 26°C, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak