Uživajte u suncu, stiže nova promjena vremena: Upaljen je i meteoalarm - pročitajte upozorenje

0
Radiosarajevo.ba
Uživajte u suncu, stiže nova promjena vremena: Upaljen je i meteoalarm - pročitajte upozorenje
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Šetnja Sarajevom

Jutros je u našoj zemlji umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Za područje cijele Bosne i Hercegovine upaljen je žuti meteoalarm zbog očekivanog, jačeg vjetra, a upozorenje glasi:

"Budite svjesni krhotina koje nosi vjetar. Lokalne smetnje u aktivnostima na otvorenom su moguće usljed krhotina koje nosi vjetar."

Temperature zraka u 8 sati (°C): Bjelašnica, Sokolac 6; Ivan Sedlo, Srebrenica 8; Bugojno 9; Gradačac, Jajce, Tuzla, Zenica, Zvornik 10; Drvar, Prijedor, Sanski Most, Sarajevo, Široki Brijeg 11; Banja Luka, Doboj, Livno, Trebinje 12; Mostar 13; Neum 17; Bihać 18; Atmosferki pritisak u Sarajevu iznosi 939 hPa, za 6 hPa je niži od normalog i lagano opada.

Ramo Isak poziva sve one koji cijene njegov rad da glasaju za kandidate na listama Snaga Naroda

Ramo Isak poziva sve one koji cijene njegov rad da glasaju za kandidate na listama Snaga Naroda

Bioprognoza: Biometeorološka prognoza relativno je nepovoljna. Opšta slika postepeno će se pogoršavati, usljed nadolazeće promjene vremena. Tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata djelimično će se pojačati, izraženije sa poslijepodnevnim i noćnim satima. U Hercegovini i na zapadu, dodatne probleme osjetljivim osobama može uzrokovati jača južina. Poželjno je ne pretjerivati sa aktivnostima.

Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana ponegdje na sjeverozapadu Bosne je moguća slaba kiša. U večernjim satima padavina u zapadnim, sjeverozapadnim, djelimično centralnim i sjevernim područjima Bosne. Vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni. Dnevna temperatura zraka od 18 do 24°C. U Sarajevu sunčano uz umjerenu oblačnost. Dnevna temperatura zraka oko 22 °C.

U četvrtak oblačno vrijeme sa kišom i lokalnim pljuskovima. U večernjim satima na jugu zemlje je moguća grmljavina. Obilnije padavine se očekuju u Hercegovini, zapadnim, sjeverozapadnim i djelimično centralnim područjima Bosne. Vjetar slab do umjeren u Hercegovini i na jugozapadu Bosne južni i jugoistočni, a u ostatku zemlje sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od 10 do 16, na jugu do 19, a dnevna od 12 do 18, na jugu i istoku zemlje do 23 °C.  

Jači zemljotres u Jadranskom moru, građani Neuma: "Snažan udarac i kratka tutnjava"

Jači zemljotres u Jadranskom moru, građani Neuma: "Snažan udarac i kratka tutnjava"

U petak pretežno oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima. Intenzivnije padavine na sjeveru Hercegovine, istočnim i zapadnim područjima Bosne. Poslije podne prestanak padavina u većini područja i smanjenje oblačnosti u Hercegovini, na istoku i jugozapadu Bosne. Vjetar slab do umjeren u Hercegovini i na jugozapadu Bosne južni i jugozapadni, a u ostatku zemlje zapadni i sjeverozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 10 do 16, na jugu do 22, a dnevna od 12 do 18, na jugu i istoku zemlje do 22 °C.  

U subotu pretežno oblačno vrijeme sa kišom i lokalnim pljuskovima. Vjetar slab sjeverni i sjeverozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 8 do 12, na jugu do 14, a dnevna od 10 do 16, na jugu zemlje do 22 °C.  

U nedjelju pretežno oblačno vrijeme uz postepeno smanjenje oblačnosti poslije podne. Vjetar slab sjeverni i sjeverozapadni. Jutarnja temperatura od 6 do 12, na jugu do 14, a dnevna od 12 do 16, na jugu do 19 °C, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije