Muškarac iz Zvornika prijetio policajcu: "Kunem se da ću te prebiti dok sam živ"

2
Radiosarajevo.ba
Muškarac iz Zvornika prijetio policajcu: "Kunem se da ću te prebiti dok sam živ"

Osnovni sud u Zvorniku potvrdio je optužnicu koja N.S. tereti da je prijetio policajcu T.T. govoreći, između ostalog, "Allaha mi, ubit ću ga".

U optužnici, koju je podiglo Okružno javno tužilaštvo Bijeljina, navodi se da je N.S. to uradio 17. februara prošle godine u prostorijama Osnovnog suda u Zvorniku.

"Dok je T. T. svjedočio u predmetu koji se vodio pred Osnovnim sudom u Zvorniku, prvo mu je upadao u riječ, a potom i uputio prijetnje da će da ga prebije, da nije dao besu ali da obećava da će da ga prebije govoreći 'Kunem se Allahom, dok sam živ da ću te prebiti', 'Allaha mi ubit ću ga'", navodi se u optužnici, a potvrđeno je Nezavisnim novinama.

Znate li koje su ovo novčanice? Bude lijepe uspomene kod svih građana bivše Jugoslavije

Prijetnje je, dodaje se, N.S. uputio T.T. znajući da se radi o policajcu, a odnosi se na poslove koje obavlja kao pripadnik PU Zvornik.

"Te prijetnje su kod T.T. izazvale strah i osjećaj ugroženosti za njega i za članove njegove porodice", navodi se u optužnici.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak