U ovom dijelu BiH počinje kampanja "Rastimo sigurno": Cilj je zaštita najmlađih

0
AA
U ovom dijelu BiH počinje kampanja "Rastimo sigurno": Cilj je zaštita najmlađih

Ministarstvo unutrašnjih poslova bosanskohercegovačkog entiteta RS, kao član Međunarodne organizacije "Amber Alert Europe", od 15. do 26. maja provodi kampanju "Rastimo sigurno" čiji je cilj podizanje svijesti javnosti o potrebi zaštite djece na putu od kuće do škole i nazad.

"U okviru preventivne kampanje koju je podržala i organizacija 'Save the children', policijski službenici će održati predavanja u osnovnim školama za učenike drugih razreda osnovnih škola u kojima će im se objasniti kako da se ponašaju na putu od kuće do škole, da se ne trebaju obraćati nepoznatim osobama i slično", navode iz MUP-a RS-a.

Dodaju i da će u okviru kampanje biti organizovani i info pultovi na gradskim i opštinskim trgovima s ciljem edukacije odraslih o koracima koje trebaju preduzeti u slučaju nestanka djeteta.

Vijeće ministara BiH održalo sjednicu: Ovo su najvažnije usvojene odluke

Ministarstvu unutrašnjih poslova RS-a su u toku 2022. godine prijavljena 22 slučaja nestanka, od kojih 11 maloljetnika. U svim slučajevima djeca su pronađena živa i zdrava.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak