MUP KS: Policajci će više pažnje posvetiti nepropisno parkiranim vozilima

3
Radiosarajevo.ba
MUP KS: Policajci će više pažnje posvetiti nepropisno parkiranim vozilima

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo naveli su da je policijskim službenicima naloženo intenziviranje aktivnosti kada je u pitanju problem nepropisno parkiranih vozila.

U saopćenju navode da su u periodu januar - juni 2022. godine pripadnici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo uručili 51.282 prekršajni nalog vozačima koji nisu poštivali saobraćajne propise prilikom parkiranja, upozorili 1.321 vozača, a specijalnim vozilom „pauk“ premjestili 722 nepropisno parkirana vozila.

Banjalučaninu oduzet automobil, na ime neplaćenih kazni duguje skoro 8.000 KM

Velika akcija SIPA-e u Sarajevu: Uhapšeno 10 osoba, ilegalno stekli 20 stanova

"Svjesni činjenice da je ovaj problem posebno izražen dolaskom turističke sezone i velikim prilivom vozila i pješaka na područje Grada, a naročito u užoj gradskoj jezgri, nadležni u Upravi policije su naložili intenziviranje aktivnosti policijskih službenika i u ovom segmentu sigurnosti, pored svih drugih obaveza koje trenutna situacija i aktuelni događaji nalažu, tako da policijski službenici svakodnevno sankcionišu vozače nepropisno parkiranih vozila na području cijelog Kantona Sarajevo", naveli su iz MUP-a KS.

Dodali su da istovremeno policijski službenici ostvaruju kontakte sa nadležnim općinskim i kantonalnim službama u cilju rješavanja konkretnih problema u ovoj oblasti koji se dešavaju na dnevnoj osnovi.

"S tim u vezi neophodno je napomenuti da je za sistemsko rješavanje problema nepropisnog parkiranja vozila potrebno pristupiti planskom osiguranju adekvatnih parking prostora, jer je evidentno da veliki broj poslovno-stambenih jedinica uopće ne posjeduje nikakve prostore predviđene za parkiranje motornih vozila. Taj problem može biti riješen samo u saradnji svih nadležnih organa i institucija na općinskom i kantonalnom nivou, a Uprava policije, u okviru svojih zakonskih ovlaštenja i trenutnih kapaciteta, svakodnevno daje doprinos u prevazilaženju aktuelne problematike", dodali su iz MUP-a KS.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak