Mrvica slovačke mode

Radiosarajevo.ba
Mrvica slovačke mode

Temeljitim češljanjem internet stranica, ispostavilo se da Slovaci imaju nekolicinu vrlo uspješnih dizajnera, koje ne samo da vole u Slovačkoj, već i u Pragu, Londonu i New Yorku. Međutim, također se ispostavilo da slovački dizajneri ili nemaju web, ili je web samo na slovačkom i generalno daju jako malo informacija o sebi i svojim modnim putešestvijama. Ipak, zapamtite ova imena i odjeću ukoliko se nekada sretnete sa njima

Boris Hanecka

O ovom dizajneru nemamo puno biografskih podataka, osim što sam sa jednog fashion foruma zaključila da je jako cijenjen u svojoj zemlji i šire. Borisove kreacije su vrlo „haute couture“ , i vrlo inspirativne za voluminozne editorijale.




















http://www.youtube.com/watch?v=HmN3OZjxxIA

Nikolo Bertok

Nikolo Bertok jednostavno razvaljuje. Rođen je u Bratislavi, završio je modni dizajn u Londonu, a odjeća mu se prodaje još i u New Yorku. Najljepše od svega je što je Nikolo tek 1989. godište. U izradi svoje odjeće, on koristi tradicionalni couture dizajn u kombinaciji sa suvremenim lookovima i tehnologijama, koju obogaćuje ličnim i prepoznatljivim potpisom. Cijelom svojom konstrukcijom odjeća odiše kvalitetom, i svaki komad je unikatan.

Nikolov rad pogledajte na www.nikolobertok.com.

http://www.youtube.com/watch?v=75H2F0N0CQc

Andrea Paldan

O Andrei zaista nema puno biografskih podataka, čak ni na njenom sajtu. Kao glavnu referencu navodi svoje radno iskustvo u modnoj kući Boudicca, što se odražava u njenim skulpturalnim i ekstravagantnim kreacijama.





















Gasha, radiosarajevo.ba



Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak